drupal statistics
leaflet_icon.png

Download direct onze folder

NoP_PDF_downlaod.png

ebook_icon.png

Ebook beschikbaar in onze praktijk

NoP_PDF_downlaod.png

pdf_icon.png

Lees onze blog

blog-icon.png

Bel voor een afspraak: 040 24 33 571 / 062 5174777

Een effectieve behandeling helpt u verder vooruit

iliopsoas.gif

De Conger Spier

De Conger Spier is één van de belangrijkste spieren voor het laten bewegen van je lichaam. Helaas wordt hij zelden gezien als een bron van pijn. Toch kan hij gelinkt worden aan lage rugpijn, pijn in de heup en in de benen. Losstaand of in een combinatie daarvan. Als je met standaard behandelingen geen verbetering ziet of zelfs een uitbreiding van de klachten krijgt naar bijvoorbeeld de borstkas, dan is de kans groot dat het probleem in de Conger Spier zit.

Het is één van de belangrijkste spieren die vast zit aan de rugwervels. Op het moment dat deze samenwerkende spier verkrampt, ontstaan er diverse problemen in de rug. De klachten zijn moeilijk te duiden, omdat spieren in de omgeving van de Conger Spier deze verkramping proberen te compenseren. Typische klachten zijn:

Pijn in de lage rug die kan uitstralen naar de middenrug en/of naar de voorkant van de buik en borstkas gebied. Soms verergert de pijn bij het opstaan vanuit een zitpositie. Staan, lopen en liggen kan allemaal moeilijk zijn. Bekken- en buikproblemen kunnen voor komen. Zitten geeft vaak verlichting, echter het strekken van het been bij autorijden verergert de klachten.

Gelukkig is met een aantal standaardtesten makkelijk vast te stellen of men een probleem heeft met de Conger Spier. Een van de belangrijkste is de standafwijking van het bekken (zie figuur boven). Meer weten download dan hier het leaflet over de Conger Spier.

 

In onze praktijken zien we deze aandoening regelmatig.

Door een juiste behandeling en met eenvoudige oefeningen is deze aandoening goed te behandelen.